dimecres, 26 de setembre del 2012

El bon comunicador

Qui és per nosaltres un bon comunicador?

Se'ns va fer aquesta pregunta, i tots, individualment, havíem de portar-ho contestat amb el nom d'algun personatge famós i 4 adjectius que clarifiquessin que és un bon comunicador. Jo vaig triar en Pep Guardiola i li vaig atorgar aquests adjectius que segons el meu parer, l'identificaven:
- educat, prudent, segur, clar, concís

Aquí, us adjunto un vídeo on podem veure un bon exemple del Pep sent un bon comunicador:



Després de tants exemples dits pels companys dels adjectius que ha de tenir un bon comunicador, a continuació en faré un breu resum dels que han estat més nombrats: coherent, senzill, dinàmic, clar, expressiu, segur, concís, empàtic, convincent, original...

Per últim, dir que han sortit com a exemples de bons comunicadors: Eduard Punset, Pep Guardiola, Josep Cuní, Picasso, Pilar Rahola, Aleix Saló, Gandhi i Andreu Buenafuente.



Per tant, doncs, aquesta activitat m'ha servit per a adonar-me que hi ha famosos que són realment bons comunicadors i he aprés ha adonar-me dels motius pels quals fan que aquests arribin a ser-ho. Així doncs, puc assegurar que a partir d'ara cada cop que qualsevol personatge famós o no famós parli, gesticuli o faci quelcom davant d'un públic, analitzaré cadascun dels seus actes per a escrbinar si és un altre exemple o no de bon comunicador.

Com parlar bé en públic


Vam haver de llegir-nos un llibre, anomenat com el títol citat anteriorment. Aquest llibre està escrit per la Joana Rubio i el Francesc Puigpelat. Els autors, amb aquest llibre, ens endinsen cap al coneixement de la comunicació, ja sigui verbal o no verbal, i de les seves tècniques per poder arribar a assolir una comunicació oral correcte en públic. Segons aquest, els bons oradors tenen moltes tècniques, gestos estudiats i mètodes a realitzar, que tothom pot arribar a aprendre amb una mica d'esforç. Per tant, durant el llibre, trobareu diversos consells que us orientaran a l’hora de fer discursos en públic ja sigui perquè us diran com heu d'actuar en cada moment i com heu de realitzar el discurs per a què no es faci avorrit i t’acabis convertint en un bon comunicador.

Així, doncs, aquest llibre puc dir que m’ha estat molt útil i interessant llegir-lo i que a partir d'ara quan hagi de realitzar un discurs davant d'un públic tindre en compte molts dels elements escrits per aquests dos autors i no oblidaré gairebé cap consell dels esmentats durant tot el llibre.

Decàleg per a ser un bon comunicador

Varem realitzar un dècaleg amb les 10 coses més importants per a realitzar una bona comunicació oral. Les escollides van ser les següents:

  • Tenir molt clar el tema i les idees que vols transmetre al públic
  • Preparar-se un bon guió per afavorir l'estructura del discurs
  • Captar l'atenció del públic mitjançant preguntes, l'humor, silencis...
  • Tenir cura de la posició del cos i de la gesticulació
  • Mostrar-se natural 
  • Utilitzar diferents tons de veu per no ser monòton
  • Fer ús dels mitjans audiovisuals com a suport de la paraula
  • Dominar el llenguatge
  • Heu d'adaptar-vos al públic
  • Claredat, precisió i brevetat


Pilar Rahola

Aquesta va ser la famosa que vam escollir quan ens van dir que havíem de fer un seguiment d'un bon comunicador per a nosaltres. Vam defensar que era una bona comunicadora a través de diverses investigacions de les seves xarxes on ella fa publicacions a partir de frases creatives i ben pensades, imatges significatives... També vam veure diferents vídeos on ella s'expressava naturalment tal i com és realment, dient tot el que pensa i defensant els seus ideals de la millor manera possible, és a dir, segura d'ella mateixa. 
Aquest treball ens va servir per saber aplicar tots els conceptes apresos sobre un bon comunicador, és a dir, que tots els passos que hem de seguir per arribar a ser-ho i tots els detalls que hem de tenir en compte van ser els que vam haver d'investigar per saber i adonar-nos si realment Pilar Rahola els complia i els seguia en totes les seves intervencions. 
No desvetllaré el resultat final de la nostra investigació i deixaré que vosaltres mateixos us pregunteu: Pilar Rahola, és una bona comunicadora?
Finalment, per a saber les nostres conclusions i els estudis realitzats per a fer aquest seguiment aquí us adjunto la presentació de la nostra exposició:




Per finalitzar:

Després d'haver buscat un exemple d'un bon comunicador, d'haver llegit un llibre sobre com ser-ho, d'haver fet una petita síntesi del més important finalment per arribar a ser-ho i de fer un seguiment i una investigació sobre un personatge famós per a intentar descobrir si realment ho és, puc dir que ara ja sé com actuar davant del públic, tot els passos i les coses que he de tenir en compte per a portar-ho a terme correctament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada