dilluns, 24 de desembre del 2012

CONCLUSIONS

Aquest semestre hem pogut aprendre a relacionar diversos aspectes de dues matèries completament diferents però a la vegada molt relacionades entre elles.. Hem dut a terme moltes activitats les quals les hem pogut anar complementant amb els conceptes adquirits tant a GITIC com a COED. Un exemple d'això és la següent activitat:
  • Identitat i Territori: pel que fa a COED vam haver d'elaborar un treball escrit sobre un tema que lligués amb el títol que ens varen donar i seguidament vam haver-lo d'expressar oralment. En canvi, aquesta activitat també va tenir relació amb GITIC ja que vam utilitzar el suport de programes com el Prezi per realitzar les nostres presentacions i per exemplificar el que ens agradaria transmetre i fer arribar al públic vam fer ús de vídeos o d'imatges.
Tot i que molts cops resulta difícil relacionar conceptes des de dues perspectives completament diferents, els objectius establerts al principi del semestre han estat aconseguits ja que hi ha hagut una clara relació entre els  els conceptes que apreníem a una matèria i entre els que apreníem a l'altre. 

També, vull deixar clar que m'ha estat molt útil tornar-me a endinsar tant en el món de les tecnologies relacionades amb els usos que fem d'aquestes a les aules, com tornar a recuperar termes com la descripció i els processos d'elaboració dels escrits. 

Considero adient que hi hagi establer-tes aquestes matèries en carreres com la que estic cursant jo, perquè és molt important pels mestres tenir un gran domini de les tecnologies ja que són el futur que ens envoltarà, el futur que envoltarà als infants. També, tot mestre ha de tenir una gran facilitat per comunicar-se oralment per arribar a transmetre els seus missatges i idees als seus alumnes. No només oralment sinó que s'ha saber també comunicar per escrit i digitalment.

Per tant, gràcies a haver fet aquest modul, hem pogut aprendre i recuperar activitats que podriem portar a terme amb els nostres alumnes en un futur dins d'un aula plena d'ordinadors on els alumnes es dedicarien única i exclusivament a aprendre experimentant i investigant ells mateixos. També, hem tingut la sort de recuperar termes com la descripció i els passos que cal fer per elaborar un escrit correctament, que són els que segueixen els alumnes de primària. Amb això, m'he adonat de la quantitat d'errors que cometia per no parar-me a fer cada pas per arribar a aconseguir un redactat amb un resultat final excel·lent.

Per últim, vull destacar que en un principi la idea de fer un Bloc no em resultava gaire atractiva ni em cridava gaire l'atenció, però a mida que anaven avançant les classes la meva passió per anar actualitzant-lo diàriament augmentava. La realització d'aquest va crear i despertar en mi un afan per explicar a la resta de gent el que jo faig i el que jo estudio. Vaig començar a trobar interessant la idea de transmetre els conceptes apresos a la gent que consultés el meu bloc per casualitat o per interès. Però, he de deixar constància del gran esforç que suposa fer-lo correctament. Hi ha una clara diferenciació entre totes dues matèries del modul ja que a GITIC podia fer el nombre d'entrades que necessités i volgués i això no resultava gens complicat, només havies de dur la feina al dia per no oblidar-te d'esmentar cap detall per petit que fos. En canvi, a COED ens van posar unes altres condicions: resumir tots els conceptes apresos i les activitats dutes a terme durant tot el semestre en 6 entrades. Com vosaltres comprendreu, estimats lectors, sintetitzar tota la informació apresa i estructurar-la en tant sols 6 entrades era una feina molt costosa ja que sabien de tenir en conte molts factors perquè tot quedés completament lligat. Tot i així, estic satisfeta del resultat final i espero que vosaltres compartiu la mateixa opinió.

Finalment, dir que he estat molt a gust cursant aquestes matèries i que he pogut fer memòria de conceptes que tenia emmagatzemats i feia molt que no els recuperava. També n'he aprés molts nous que estic segura que em serviran al llarg de la carrera i de la meva vida com a mestra a les aules.

1 comentari:

  1. M'han agradat molt les conclusions i considero que resumeixen molt bé tot el que hem après durant el semestre, que no és poc!

    ResponElimina