dissabte, 20 d’octubre del 2012

Marcadors Socials

A classe de GITIC vam estar treballant diferents tipus de marcadors socials. Per començar, faré esment al que són aquests. Els marcadors socials, serveixen per facilitar-nos la selecció de les pàgines. També permeten emmagatzemar, compartir i classificar enllaços a Internet. En el nostre entorn tenim milions de pàgines que ens poden interessar i aquests ens ajuden a seleccionar-les.

A continuació, tres tipus de marcadors socials:

- DELICIOUS (http://delicious.com) ens permet veure les adreces que han guardat de les altres persones.

- MISTER WONG (http://www.mister-wong.es) permet fer més o menys el mateix que l'anterior servei, però a part també permet crear un grup i recollir adreces sobre un determinat tema i que  tots poguéssim accedir a elles. 


- PEARLTREES (http://www.pearltrees.com) no organitza la informació en forma de llista, la organitza en forma més visual, en forma d'esquema, que té arbres, branques i que aquestes acaben en petites "perles" que d'alguna manera són les que tenen l'adreça concreta. L'arbre és una categoria i la perla és una adreça o un recurs.


He trobat molt interessant aquesta sessió ja que no coneixia cap d'aquests tipus de marcadors socials i sempre va be ampliar els coneixements en qualsevol tema. També, trobo interessant i útil l'ús d'aquests ja que ens poden facilitar la informació sobre un tema en concret i ens la poden transmetre de manera més eficaç i ràpida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada